Az amerikai konyha kedvencei – ahol még a pizzát is kirántják

amerika

Amerikai konyha - amerikai palacsintaIlyen gyomorterhelő bevezető után, nem kell megijedni, van olyan ételük, ami a mi pörköltön edzett gyomrunknak sem okoz bántódást, vegyünk például sokak kedvenc reggeli és desszert alternatíváját, az amerikai palacsintát. Ez a habkönnyű élvezet abban tér el az általunk ismert fajtától, hogy tésztájába sütőport és szódabikarbónát tesznek, ezáltal kapjuk a vastagabb, puffancs szerű korongokat.

Az amerikai konyha következő nyálcsorgató finomság a corn dog, a már említett bundázott virsli. Tipikus amerikai vidámparkos filmekben látott harapnivaló, melynél a virslit egy pálcikára húzzák és kukoricaliszttel és kukoricadarával készített, sűrű palacsintatésztába mártják, ezután pedig mehet a bő olajba. Ez se éppen diétás fogás, de aki evett már corn dog-ot, tudja, hogy megéri.

A cukorsokk és tömény csokoládé kedvelői biztosan odáig vannak az amerikai csokitortáért, mely arról híres, hogy annyi csokoládé van benne, hogy körülbelül 5 harapás után garantált a fejfájás. Mégis vannak olyan napok amikor szükségünk van ekkora endorfin löketre az amerikai csokitorta révén.

Amerikai konyha - amerikai hamburgerÉs végezetül ne feledkezzünk meg a világ kedvenc amerikai fogásáról sem, a hamburgerről. Bár eredete vitatott, egyes teóriák szerint a Buffalo közelében található Hamburg városából származik, és a Menches testvérek nevéhez köthető. Hát mi mindenesetre köszönjük Nekik, hogy megalkották ezt a csodát, mert a sajtburgertől kezdve a hamburgeren át mindent imádunk, aminek egy kis köze is van ehhez a bucis húspogácsás finomsághoz.

Bizony az emberre sűrűn rájön, hogy enne valami cseppet sem diétás, boldogsághormonnal teli, szaftos, húsos, ínycsiklandó amerikai fogást. Még szerencse, hogy étteremkínálatunk között számos ilyen hellyel találkozhatsz. Egy harapás Amerika mindenkinek jár.

Amennyiben kedvet kaptál kipróbálni ezeket a nyalánkságokat, most megteheted egy gyors szállítási cím megadásával, klikk a linkre: amerikai konyhák.

Bejelentkezés