Ez de furcsa! – furcsa étkezési szokások a nagyvilágból

étkezés

Japan_etkezesi_szokasokSokszor számunkra furcsa lehet egy-egy fogás, vagy éppen egy-egy asztalnál elejtett böfögés. Összeszedtünk pár "furcsaságot", hogy biztosan tisztába legyél az illemmel és az etikettel ha egy másik országba, esetleg kontinensre látogatsz.

Japán: Szürcsölni nem szép dolog, kivéve, ha épp Japánban levesezel, ott ugyanis elvárt különben azt hihetik, hogy nem ízlik az étel és megsértődnek. Étkezési szokásuk továbbá, hogy illetlenségnek számít pálcikával továbbadni az ételt, az ugyanis arra emlékezteti őket, amikor temetésen az elhunyt csontjait adogatják körbe. Hú, hát van mire figyelni náluk, ezért zárjuk inkább egy életbölcselettel eme nemzetet: "A boldogság ritkán társa az üres gyomornak"

Olaszország: Amennyiben nem szeretnéd, hogy rögtön kiszúrják, hogy turista vagy, csakis reggel igyál tejeskávét, ők ugyanis napközben már kizárólag egy kis feketét hörpintenek fel. És hogy az ivásnál maradjunk íme ez olasz közmondás: "Borban az igazság". Evés terén modortalanság extra sajtot kérni valamire, ugyanis ekkor a szakács azt gondolhatja, hogy nem főz jól, ha pedig megkínálnak ennivalóval, elsőre illik nemet mondani.

Kína: Itt nyugodtan elengedheted magad, ugyanis nem csak szabad, hanem elvárt is hogy az étkezés után böfögj egy nagyot. Minél nagyobbra sikerül, annál jobban ízlett az étel. Figyelj még rá, hogy ne vágd el a hosszú tésztát, ugyanis ott a hosszú tészta a hosszú élet szimbóluma. És hogy mennyire szeretik a teát? "Inkább étlen három napig, mint tea nélkül egy napig"

Chile: Ha Chile-be látogatsz figyelj rá, hogy semmit nem fogyaszthatsz kézzel, még sokunk nagy kedvenc kézzel evős ételét sem, a pizzát.

Mennyi szabály, igaz? Inkább egy nyugis estére vágysz, ahol úgy étkezel ahogy szeretnél és nem kell az illemszabályokra figyelned? Megoldás az ételrendelés! Rendeld házhoz a vacsorádat, egyél kézzel, szúrd bele a villád és nyugodtan vágd el a hosszú tésztát. Nálunk országok szintjén csak azt kell eldöntened, hogy melyikük konyháját válaszd.

Bejelentkezés