Ha nyár, akkor fesztiválszezon!

fesztivál ételekAzonban számos dologról gondoskodnunk kell. Hatalmas kérdést jelenthet az öltözékünk kiválasztása- leginkább a hölgy résztvevőknek-, a programok összehangolása egyéb tevékenységeinkkel, és nem utolsó sorban, igen nagy figyelmet fordítunk a megfelelő folyadékpótlásra.

Ha túlzott alkoholfogyasztásra adjuk a fejünket, oda kell figyelnünk a megfelelő táplálkozásra. Másnaposság ellen több praktika is létezik, de talán jobb elkerülni a baj. Ügyelnünk kell, hogy lehetőleg ne üres gyomorra fogyasszunk nagyobb mennyiségű alkoholt, hiszen ez, szélsőséges esetekben, akár alkoholmérgezéssel is járhat, melynek tünetei nem a legjobbak ezeken a napokon. Ha mégis a másnaposság jeleit vesszük észre, ami elsősorban a szomjúságérzet, levertség, szédülés, hányás, igyunk sok vizet, és próbáljuk meg minél könnyebb ételek enni, amik kímélik gyomrunkat.

De semmiképp se szaladjunk ilyen előre ugyanis, ha rendszeresen eszünk, és olyan ételeket választunk, amelyek jól felszívják az alkoholt, könnyen elkerülhetjük a bajt. Természetesen a fesztiválszezonban nem kizárólag ez alapján választunk kaját. Fontos, hogy könnyen fogyasztható legyen, lehetőleg hamar beszerezhető, és persze finom.

Továbbra is a legnépszerűbb fesztiválételek közé tartozik a pizza, a hot dog, a lángos, a gyros, a hamburger, és a tészták is igen előkelő helyet foglalnak el a legkedveltebb zenei eseményeken megjelenő ételek között. Ezen fesztiválételek egyik előnye, hogy liszt tartalmuk miatt jól felszívják az alkoholt, amely fontos szempont a másnaposság ellen folytatott harcunk során. Mindenképpen érdemes kiadósabb, de nem túl telítő ételeket választanunk, hogy maradjon kedvünk a buli folytatására, és ne a legnagyobb kajakóma közepette keressük ágyunkat a pihenésre. Sokan nem éltek a nyári fesztiválok lehetőségeivel. Amennyiben te is azok közé tartozol, akik itthon keresik meg a legjobb partykat, a buli előtt figyelj az olvasottakra, és mindig gondoskodj a megfelelő táplálékbevitelről.

Mi segítségedre leszünk, és megkönnyítjük a választást. Nincs más dolgod, csak látogass el oldalunkra, és rendeld meg a te kedvenc bulikajád, amellyel garantáltan nem kell az alkoholmérgezés tüneteiről olvasgatnod!

Bejelentkezés