Híres gasztrofilmek és azok híres fogásai - rögtön megéhezel

gasztrofilm

GasztrofilmSokan rajonganak a gasztrofilmekért, amit mi aztán teljes mértékben meg tudunk érteni. Ínycsiklandó fogások, remek szereplőgárda, jó történetek, lényegében másfél óra kikapcsolódás az ételek jegyében, miközben azért pár filmnézős rágcsa is lecsúszik…na meg utána még jó pár fogás, mert, hogy ezeket tuti nem lehet úgy végig nézni, hogy ne akarnál utánuk főzni, enni, rendelni…

Most összeállítottuk a mi 5 kedvencünket, de figyelem: a gyomor megzavarására alkalmas sorok következnek!

 1. Mindenki kedvenc szakácsa
  Kezdjük a sort egy olyan bizarr szakáccsal, aki mindenkivel megszerettette a francia lecsót, az az a ratatouille-t. Bizony a L’ecsó gourmet kispatkányáról, Remyről van szó. Aranyos és megmosolyogtató film, melynek egy igazi Michelin-csillagos amerikai sztárséf volt a szaktanácsadója, Thomas Keller. A film végére tuti megkóstolnád a híres mediterrán- lecsót.
 2. A streed food rajongóinak
  Amennyiben kedveled az amerikai street foodot A séf a Neked való választás. 114 percnyi gasztrofilm egy kicsit eltévedt, de aztán újra önmagára találó híres séfről, aki megvalósítja az álmát, és az éttermet egy foodtruckra cseréli. Vigyázat, tuti éhes leszel!
 3. Édes klasszikus
  Mi más lehetne az édességrajongók kedvenc filmje, mint a Csokoládé. A történet egy vallásos francia kisvárosban játszódik, ahol egy új lakó érkezése teljesen felforgatja a kedélyeket. A bon-bon készítő édesanya segít felszabadítani a helyiek titkos vágyait, ezzel nem kis galibát okozva…Egy tábla csoki nélkül neki se kezdj a filmnek.
 4. …Imák, szerelmek
  Na meg az Ízek. Bizony, az Ízek, imák, szerelmek című amerikai romantikus drámáról beszélünk, amely nem teljesen gasztrofilm, de olaszországi jelenetei miatt számunkra a listába illik. A történetben Julia Roberts egy önmagát kereső világkörüli útra indul, mely során Itáliában felfedezi az élet és az ízek örömeit a gasztronómián keresztül. Ajánlatos megnyitva tartani az ÉtelBróker honlapját közben…
 5. Egy kis India
  Az élet ízei című alkotás megmutatja, milyen jól is tud harmonizálni két teljesen ellentétes konyha, és hogy persze mindenbe kell egy csipetnyi különleges fűszer. A történet középpontjában egy ifjú indiai szakácsfiú és egy híres Michelin-csillagos francia étteremtulajdonos hölgy áll, kik a történet végére meglepően sokat tanulnak egymástól. Készíts egy jó omlettet (ez lényeges lesz), és nézd meg egy borús vasárnap délelőtt.

Előre szólunk, hogy bármelyik filmet is választod, remek szórakozásban lesz részed, na meg éhségben. Menj biztosra és nézz szét étteremkínálatunk között, hogy ne éhgyomorra kelljen nekiállnod gasztrofilmeket nézni. Ételrendelés most!

Bejelentkezés