Híres gasztrofilmek és azok híres fogásai - rögtön megéhezel

gasztrofilm

GasztrofilmSokan rajonganak a gasztrofilmekért, amit mi aztán teljes mértékben meg tudunk érteni. Ínycsiklandó fogások, remek szereplőgárda, jó történetek, lényegében másfél óra kikapcsolódás az ételek jegyében, miközben azért pár filmnézős rágcsa is lecsúszik…na meg utána még jó pár fogás, mert, hogy ezeket tuti nem lehet úgy végig nézni, hogy ne akarnál utánuk főzni, enni, rendelni…

Most összeállítottuk a mi 10 kedvencünket, de figyelem: a gyomor megzavarására alkalmas sorok következnek!

  1. Mindenki kedvenc szakácsa
    Kezdjük a sort egy olyan bizarr szakáccsal, aki mindenkivel megszerettette a francia lecsót, az az a ratatouille-t. Bizony a L’ecsó gourmet kispatkányáról, Remyről van szó. Aranyos és megmosolyogtató film, melynek egy igazi Michelin-csillagos amerikai sztárséf volt a szaktanácsadója, Thomas Keller. A film végére tuti megkóstolnád a híres mediterrán- lecsót.
  2. A streed food rajongóinak
    Amennyiben kedveled az amerikai street foodot A séf a Neked való választás. 114 percnyi gasztrofilm egy kicsit eltévedt, de aztán újra önmagára találó híres séfről, aki megvalósítja az álmát, és az éttermet egy foodtruckra cseréli. Vigyázat, tuti éhes leszel!
  3. Édes klasszikus
    Mi más lehetne az édességrajongók kedvenc filmje, mint a Csokoládé. A történet egy vallásos francia kisvárosban játszódik, ahol egy új lakó érkezése teljesen felforgatja a kedélyeket. A bon-bon készítő édesanya segít felszabadítani a helyiek titkos vágyait, ezzel nem kis galibát okozva…Egy tábla csoki nélkül neki se kezdj a filmnek.
  4. …Imák, szerelmek
    Na meg az Ízek. Bizony, az Ízek, imák, szerelmek című amerikai romantikus drámáról beszélünk, amely nem teljesen gasztrofilm, de olaszországi jelenetei miatt számunkra a listába illik. A történetben Julia Roberts egy önmagát kereső világkörüli útra indul, mely során Itáliában felfedezi az élet és az ízek örömeit a gasztronómián keresztül. Ajánlatos megnyitva tartani az ÉtelBróker honlapját közben…
  5. Egy kis India
    Az élet ízei című alkotás megmutatja, milyen jól is tud harmonizálni két teljesen ellentétes konyha, és hogy persze mindenbe kell egy csipetnyi különleges fűszer. A történet középpontjában egy ifjú indiai szakácsfiú és egy híres Michelin-csillagos francia étteremtulajdonos hölgy áll, kik a történet végére meglepően sokat tanulnak egymástól. Készíts egy jó omlettet (ez lényeges lesz), és nézd meg egy borús vasárnap délelőtt.
  6. A Japán ételek kedvelőinek
    Ha oda vagy a Japán konyháért, akkor a Sushiálmok című filmet nem hagyhatod ki. A dokumentumfilm bemutatja a sushi készítés technikáját, valamint a Japán szakácsok elhivatottságát, a főzéshez való kötődésüket. A főszereplő egy 85 éves szakács, akit Jiro Ono-nak hívnak, és éttermét, ami immáron elnyerte a három Michellin-csillagot, egy metróaluljáróban vezeti. Hírnevét annak köszönheti, hogy rendkívül különleges fogásokat készít, amivel elkápráztatja vendégeit és folyamatosan tanul valami újat. Készülj, hogy a film láttán nem bírod ki, hogy ne egyél egy pár ínycsiklandó makit vagy nigirit.
  7. Francia gasztronómia
    A Francia konyha szerelmese vagy? Akkor a Julie&Julia-Két nő, egy recept című filmet okvetlen meg kell nézned, ahol az irodista Julie nagy elhatározásra adja a fejét. Kilép az unalmas hétköznapokból és a gasztronómiának szenteli életét. Eldönti, hogy elkészíti a híres Francia szakácsnő, Julia Child összes receptét, amelyeket a Francia szakácsművészetéről szóló könyvében leírt. A főzéseiről és élményeiről blogot is vezet, ami rendkívül szórakoztatóra és érdekesre sikerül. Közben Julia Child életének történetét is megismerhetjük. A szórakoztató filmhez mindenképp rendelj valami finomat, mert garantált, hogy már az elején éhes leszel!
  8. Érzelem, humor és ínycsiklandó falatok
    Romantikus, érzelmes lélek vagy és imádod a gasztronómia rejtelmeit? Akkor az Ízlések és pofonok garantáltan neked való film. Az amerikei-ausztrál romantikus vígjáték nem csak egy híres étterem kulisszatitkait mutatja be, hanem az élet valódi értelmét is. A főszereplő hölgy, akit Kate-nek hívnak, irigylésre méltóan vezeti éttermét, ám egy tragédia felforgatja pörgős mindennapjait. 9 éves unokahúgát kell a gyámjába vennie, mert a kislány árván maradt, de közben fontos, hogy helyt álljon a munkájában is. Közben felbukkan Nick, az új szakács, aki egészen máshogy vélekedik bizonyos dolgokról. A film egyszerre humoros, érzelmes és tele van finom falatokkal.
  9. Borral finomabb
    Bor nélkül el sem tudod képzelni kedvenc főételedet? Akkor a Bor, mámor, Provence című remekművet látnod kell. A főszereplő Max, aki bankárként dolgozik, egy óriási szőlőbirtokot örököl nagybácsikájától, ezért kénytelen elutazni Provence-ba. Az érzelmek úrrá lesznek rajta és fogalma sincs, hogy mit kezdjen a helyzettel, közben egy helyi étterem tulajdonosnője is felkelti az érdeklődését. A birtokhoz köthetően több rejtély is a felszínre kerül és nem könnyíti meg a helyzetet a nagybácsi törvénytelen lánya sem, aki időközben felbukkan. A filmhez ne csak egy remek borral készülj, hanem finom falatokkal is!
  10. Ételek és a művészet
    Az ételművész nem csak a finom fogásokról szól, hanem az emberséges hozzáállásról is. Bradley Cooper bújt a főszereplő Adam Jones bőrébe és zseniálisan alakítja szerepét, ahogy ezt már tőle megszokhattuk. A két Michelin-csillagos séfnek mindene megvolt az életben, ezért teljesen elszállt magától, elveszítette az emberséges oldalát és mindenkit elveszített maga körül. A célja, hogy a harmadik Michelin-csillagot is magáénak tudhassa és saját étteremre tegyen szert, ám ehhez lényegesen meg kell változnia. A főszereplőt személyesen Gordon Ramsay látta el hasznos tanácsokkal. Mielőtt megnéznéd, ne felejts el bekészíteni némi nassolnivalót is!

Előre szólunk, hogy bármelyik filmet is választod, remek szórakozásban lesz részed, na meg éhségben. Menj biztosra és nézz szét étteremkínálatunk között, hogy ne éhgyomorra kelljen nekiállnod gasztrofilmeket nézni. Ételrendelés most!

Bejelentkezés