Kedvelt úti célok és gasztronómiai élmények

Ízek minden mennyiségben

finom falatokKétségtelenül a nyár egyik legnagyobb fénypontja, amikor szabadságunkat töltjük, és útnak indulnunk a rég várt nyaralásra. Az egész évben felgyülemlett stresszt és fáradtságot ezalatt az 1-2 hét alatt próbáljuk kipihenni, és feltöltődni az új kihívásokra.

A legnépszerűbb külföldi úti céljaink közé tartozik Horvátország, nem meglepő módon, hiszen a legrövidebb idő alatt így jutunk el a tengerhez. Szintén kedvelt cél Olaszország, illetve Görögország és Spanyolország, ahova autóval csak több idő alatt érhetünk el, repülővel viszont könnyen megközelíthetők. Összességében elmondhatjuk, hogy a mediterrán országok számítanak a legkedveltebb állomásoknak. Az utazás szerelmesei, és a legnagyobb kalandvágyók között Bali, Thaiföld vagy a Maldív-szigetek a legkedveltebbek.

De bármerre is járunk, keressük a legfinomabb ételeket. A mediterrán országokban nem kell sokat kutakodni, számos ételük lett hazánkban is a kedvencek között. De persze teljesen más érzés, amikor megtaláljuk Olaszország legjobb pizzáját vagy spagettijét, esetleg a horvátok hamisítatlan grillezett halait kóstoljuk. Tengerpartok mentén a halak és a tenger gyümölcsei helyi specialitásoknak számítanak. Természetesen a vörös húsokról sem feledkeztek meg, országonként eltérő, különleges, fűszeres pácainak köszönhetően, fantasztikusan ropogósra, mégis szaftosra sülnek.

A Földközi-tenger térségében a sajtkészítésnek is kultúrája van. Egy- egy gasztrotúra során semmiképp se hagyjuk ki a helyi sajtkülönlegességeket. A hamisítatlan görög feta, az olaszok világhírű készítményei egyaránt egyedi élményeket nyújtanak. De itt fontos megjegyeznünk, hogy a bor és a gasztronómia kéz a kézben járnak. A nemzeti ételek mellett, az italok is kiemelkedő szerepet kapnak. Az éghajlatból adódóan a bortermelés központja ez a térség.

Ha igazi gasztronómiai utazást szeretnénk átélni, ne álljunk meg a számunkra is ismert ételeknél, hiszen a népszerűek mellett számos regionális és helyi specialitást is megismerhetünk.

Ha egzotikus ételeket szeretnénk kipróbálni, nem árt repülőre szállni, ugyanis a már említett szigetországokban, vagy akár Japánban, Indonéziában és Francia Polinéziában garantáltan megtaláljuk a legkülönlegesebb fogásokat is. A halételek itt is hódítanak, de fontos szerepet kapnak az egzotikus gyümölcsök és zöldségek is.

Számos népszerű nyaralóhely közül választhatunk, de fontos, hogy ne hagyjuk ki a régió nemzeti ételeit, ismerjük meg alaposan a gasztronómia különlegességeit, és kipihenten térjünk haza, a mi finom gulyásunkhoz és paprikás csirkénkhez.

Ha az egzotikus utazás még várat magára, mi itthon is könnyedén eljuttatjuk hozzád az egyedi ízeket. Tekintsd meg ajánlatunkat, és válassz, ma milyen gasztro útra indulnál?

Bejelentkezés