Bonbont ajándékba? Kézzel készített ehető meglepetések a rokonoknak

Na de milyen kézműves ajándékot lehet otthon könnyedén elkészíteni? Szeretsz a konyhában tenni-venni? Akkor a saját készítésű bonbonokat ajánljuk, amelyekért a csokirajongó rokonok és barátok odáig lesznek. Hoztunk is egy bonbon receptet, melybe isteni trüffel krém kerül.

bonbon

Mire lesz szükséged?

  • BonBon készítő forma – helyettesíthető szilikon jégkockatartóval
  • Vízfürdőre alkalmas edény
  • Műanyag spatula

Hozzávalók:

  • 30 dkg, legalább 60%-os étcsokoládé
  • 3 csepp étolaj
  • 100 ml tejszín
  • 100 gramm csokoládé

Elkészítés:

  • Vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzáöntjük a 3 csepp étolajat, hogy szép fényes csokit kapjunk. Olaj nélkül temperálással érhető el a fényes küllem, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy megfelelő hőmérsékletűre melegítjük a csokinkat, ami keserű csoki esetén 48, tejcsoki estén pedig 45 fokot jelent.
  • Egy kanál segítségével töltsd meg a bonbonformádat, majd itt jön a csavar, fordíts meg és hagyd, hogy minden visszacsorogjon az edénybe. Erre azért van szükség, hogy kibéleld a formádat. Amikor ez kész, rakd a formádat 20-30 percre hűvös helyre, hogy megdermedjen a csoki.
  • Amíg hűl a bonbonforma, készítsd el a tölteléket. Hevítsd majdnem forráspontra a 100 ml tejszínt majd tedd bele a csokoládét és kevergesd addig amíg sűrű krémet nem kapsz
  • Ha egy picit visszahűlt, töltsd meg vele a bonbonformát, de vigyázz, hogy hagyj pár millimétert a záró csokirétegnek.
  • Végül jöhet a záró réteg csoki, töltsd meg a bonbonformákat egyenletesen.
  • Tedd a bonbonokat legalább 1 órára hűtőbe
  • Ha kész, akár házi készítésű csomagolópapírba is csomagolhatod őket

Bonbont és trüffel krémet készíteni nem olyan bonyolult dolog, sőt a tölteléknek csak a fantáziánk és a rendelkezésre álló alapanyagok szabhatnak határt. Arra figyelj, hogy a különleges bonbonok mindig magas minőségű csokoládémárkák tábláiból készüljenek. Végezetül pedig hagyj magadnak is időt pihenni, és a bonbonkészítés után már ne állj neki az ebédnek/ vacsorának, jutalmul rendeld házhoz a mai menüt.

Bejelentkezés