Kímélő ételek januárra!

Az ünnepek hazánkban nem csak arról szólnak, hogy szeretteinkkel együtt legyünk és jól érezzük magunkat, hanem arról is, hogy jókat és finomakat együnk. A háziasszonyok jellemzően ilyenkor több főfogást is készítenek és természetesen igyekeznek nem hétköznapi ételeket az asztalra tenni, inkább arra törekednek, hogy minél különlegesebb ízvilággal kápráztassák el vendégeiket. Tehát a nagy ünnepi evések után az ember egy jó darabig rá se bír nézni a zsíros, nehéz ételekre, sültekre és még sorolhatnánk. Most, hogy vége a karácsonynak, célszerű egy ideig gyomorkémélő, könnyű ételeket fogyasztanod, ezért hoztunk néhány könnyű tippet, hogy a diéta alatt is változatos és finom legyen az étrended.

Melyek ezek az ételek?

A zöldségek megnyugtatják a gyomrodat és tele vannak vitaminnal, de az alternatív gabonafélék is ilyenek, mint például a köles, a bulgur és a kuszkusz. A zöldségfélékből rengeteg típusú salátát készíthetsz és úgy variálhatod őket, ahogy szeretnéd. Bármilyen mellett is döntesz az avokádó kiváló alapanyag lesz hozzá, nagyon jó ízt ad egy salátának. Ezen kívül vitamintartalma meglehetősen magas és kitűnő hatással van a szív- és érrendszeri problémákra.

A zöldségeket párolhatod is, sőt a krumpliból készült tócsni helyett csinálj zöldségeset, ez lehet céklából, brokkoliból, cukkiniből, répából vagy sütőtökből is.

Az esti filmnél sem kell lemondanod a rágcsálnivalókról, az otthon megsütött csicseriborsó tökéletes nassolnivaló, ráadásul egészséges is, többek között csonterősítő és fogyasztó hatású.

A különleges gabonafélék remek választásnak bizonyulnak köret helyett, de még főtételeket, egytálételeket is összedobhatsz belőlük. Például egy fűszeres, padlizsános kuszkusz remek ötlet vacsorára, ráadásul nagyon gyorsan meg is fő. A köles pedig hihetetlenül jót tesz a gyomornak és sósan, édesen egyaránt fogyasztható.

Amennyiben nincs kedved bajlódni a főzéssel, tekintsd meg éttermeink kínálatát, ahol szintén rengeteg kímélő, egészséges ételt találhatsz, az ízekben pedig garantált, hogy nem fogsz csalódni!

Boldog Új Esztendőt kívánunk!

Boldog Új Esztendőt
Bejelentkezés