Őszi finomságokat az asztalra!

Újra itt a szeptember, ismét elérkezett az ősz. Sajnos véget ért a piros gyümölcsök szezonja, de nem érdemes búslakodnunk, hiszen beszerezhetőek lesznek olyan alapanyagok, zöldségek és gyümölcsök, amelyek nyáron leginkább nem elérhetőek, mivel az őszi hónapokban teremnek meg. Az ősz kedvenc ízei elsősorban a sütőtökben, kék és zöld szilvában, szőlőben, dióban, gesztenyében és a kelbimbóban rejlenek. Ezekből a fantasztikus alapanyagokból rengeteg -féle ételt készíthetünk, ráadásul vitaminokban meglehetősen gazdagok. Az immunrendszerünk megóvása és felerősítése érdekében éppen ezért a kímélő könnyű ételek helyett ősszel fogyasszunk inkább energiát adó, vitamindús fogásokat, amelyek elősegítik szervezetünk normál működését.

Milyen ételekre gondolunk?

Ki ne ismerné az ősz legkedveltebb levesét, ami a hűvösebb napokon, forrón tálalva meglehetősen felmelegít és jól esik. Ez nem más, mint a sütőtökkrémleves, ami számtalan variációban elkészíthető. Pillanatok alatt össze lehet dobni és a fűszerezése is rád van bízva. Amennyiben nem vagy oda a sütőtökkrémlevesért, próbáld ki úgy, hogy erőteljesebben fűszerezed, mondjuk chilivel, rozmaringgal esetleg korianderrel, valamint az édeskömény helyett pirított baconnel kínálod. Így garantál, hogy ízleni fog, ráadásul még a szívedet és a lelkedet is felmelegíti. Sőt még az egészségedre nézve is kiváló hatást gyakorol a sütőtök.

Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

 

A szőlővel töltött sült alma illata is tökéletes őszi hangulatot teremt otthonodban. Ez egy nagyszerű desszert vagy akár reggelire is fogyaszthatod, nem mellesleg rövid ideig tart az elkészítése. Csupán a diót szükséges durvára törni, a szőlőt pedig kimagozni, majd kivágni az alma felső részét és kikaparni a magházat, illetveaz alma belsejét, ehhez pedig add hozzá a mézet, vajat és a fahéjat, utána turmixold össze. Ha ezzel megvagy, tedd bele a keverékbe a szőlő szemeket és töltsd bele az alma belsejébe, a tetejét szórd meg dióval. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe és rakd előmelegített sütőbe, végül süsd fél órát 200 fokon.

Cikkünkben most megismerhettél két csodás őszi ételt, amelyeket okvetlen érdemes elkészítened a családnak vagy a barátoknak, de ha nincs hozzá kedved, akkor éttermeink kínálatában is találsz rengeteg ínycsiklandó őszi fogást, amelyeket pár kattintással meg is rendelhetsz!

Bejelentkezés