Saláta - a szezonális vitaminbomba

Ebben az időszakban kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzése. Ennek érdekében egyik fontos lépés immunrendszerünk megerősítése. De mit is tehetünk ennek érdekében?

A vitaminkészleteinket meg kell támogatnunk és ilyenkor jól jön egy kis extra C vitamin, D vitamin és B vitamin. Ezek nagyban hozzájárulnak ellenállásunk növeléséhez. Pótolni is tudjuk őket vitaminkészítmények formájában, de még jobb, ha igyekszünk természetes úton bevenni szervezetünkbe. Hiszen ismerjünk a mondást: „Az vagy, amit megeszel”

Köztudott tény, hogy a gyümölcsök és zöldségek bővelkednek leginkább vitaminokban, és rendszeres napi fogyasztás mellett fedezik is szükségleteinket. Sokszor mégis megfeledkezünk erről, és hajlamosak vagyunk mellőzni a mindennapi étrendünkből.

Pedig remek lehetőség, ha beépítjük étkezéseinkbe a salátákat. Erről sokak képzeletében egy tálnyi zöld levél van, amely biztosan nem tápláló és még kevésbé finom. Pedig ez koránt sincs így… Számos ínycsiklandó és finom variációját ismerjük, és az elkészítéseknek csak a képzelet szab határt.

Gyakorlatilag bármilyen zöldséget kombinálni tudunk, és saláta receptek között barangolva igazi ínyencségekre bukkanunk. Számos étel mellé remek kiegészítő, de fogyaszthatjuk csirkével, kacsával, rákkal és halfélékkel is. De a vega verziók is nagy népszerűségnek örvendenek, grillsajttal, vagy fetasajttal, görög stílusban.

Saláta
A vitaminbomba saláta

A saláták lelkét pedig az öntetek képezik, amelyek szintén változatosságukról híresek. A joghurtos, mustáros, olivás és különböző fűszerek változatai még különlegesebbé teszik az egyedi ízeket.

Egy biztos, ha a salátád köretnek, vagy gazdagon megpakolva ebédnek, esetleg vacsorára szánod, hogy lefaragd a kalóriákat biztosan jó döntés, és olyan izgalmas kombinációkat ismersz meg, amelyek ellentmondanak a sztereotípiáknak.

Fedezd fel éttermeink kínálatát, találd meg a Te kedvenc verzióidat, és add le még most a salátarendelésed.

Bejelentkezés