Street food, fesztiválok nélkül?

Nyár, napsütés, hajnalig tartó bulik, fesztiválszezon… Bizony, már nagyon készültünk rá, de idén sajnos a kialakult helyzet miatt a hasonló rendezvények nem kerülnek megrendezésre. De gyűjtsünk csak össze néhány szempontot, hogy miért is szeretjük ennyire ezeket az eseményeket?

Természetesen a hangulat központi szerepet tölt be. A szabadság, az önfeledt bulizás, remek közérzet, a társaság és a barátok pedig tovább növelik a hangulatot. A fellépők hatalmas motivációt jelentenek, hiszen sokszor miattuk vetjük bele magunkat, és akarunk mindenáron eljutni, egy-egy zenei fesztiválra. Végül, de nem utolsó sorban, az étel- és italkínálat is rendkívül csábító…

De melyek is a hamisítatlan fesztivál kaják, amiket egyszerűen nem lehet megunni, és az emberek nagy része kedvenc ételei között tekint rájuk? Fesztiválszezonban hajlamosak vagyunk kicsit elengedni magunkat, a bulik, az éjszakázás mellett, a hasunknak is több mindet engedünk meg. A fesztiválok rendezői ezt ki is használva, csupa finom, de nem éppen kalóriabarát fogással hozakodnak elő.

Nyissuk listánkat az örök klasszikussal, a burgerrel. Megannyi variáció és kivitelezés, de egy közös, az ízek tökéletes kombója. A klasszikus marha burgerek ma már számos izgalmas kiegészítővel hódítanak, az extra sajt szinte már kötelező, és a bacon is rendszerint a kedvencek között szerepel. De a csirkés, grillsajtos vagy a lazacos változat is hasonló kvalitásokkal bír.

Street food hamburger
Street food hamburger


A listánkon szerepelnek továbbá még olyan klasszikusok, mint gyros, a hot dog vagy a pizza, az utóbbi rendkívül kedvelt, hiszen a változatos feltétek miatt szinte sosem lehet megunni, és egy-két szeletet a koncertek között is könnyedén be tudsz dobni.

A sültkrumpli valószínűleg már egy életre belopta magát a szívünkbe, így nem véletlenül méltán híres fesztivál kajának is számít. Roston sült húsok, grillételek, kolbászok mellé remek kiegészítő, de önmagában is kedvelt, különböző szószokkal.

Desszert fronton is megvannak a bevált finomságok, a palacsinta, mint mindig, itt is igen kelendő, de a churros és a gofri szinte verhetetlen a fesztivál édességek közül.

Ugye már Te is nagyon megkívántad ezeket a finomságokat? Mint említettük a klasszikus értelembe vett fesztiválozás idén nyáron elmarad, de az nem azt jelenti, hogy teljes mértékben le kellene mondanod róla… Jöjjetek össze a barátokkal, hiszen tudjuk, hogy a társaság rengeteget számít. Költözzetek kicsit ki a szabadba, és teremtsétek meg a saját fesztiválhangulatotokat.

A legfinomabb ízeket már összeszedtük hozzá, rendeljétek meg éttermeink kínálatából a kedvenc street food finomságaitokat, és kicsit alacsonyabb létszámban, de máris indul a fesztiválszezon!

Bejelentkezés