Szívbarát táplálkozás: törődj a szíveddel

Egészséges táplálkozás„Ép testben ép lélek” -- „Amit eszel azzá leszel”

Van igazság a fent említett két mondásban, méghozzá az, hogy szívbarát táplálkozással hozzájárulhatsz ketyegőd egészségeshez. Összeszedtük pár hasznos tippet a tökéletes szívbarát táplálkozáshoz:

  • Elsődleges szempont a megfelelő vitaminbevitel, ezért nem naponta többször, nyers formában zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
  • Le a cukorral, legalábbis kevesebbet belőle
  • Legyen meg mindenképp a napi 2-2,5 liter folyadék, de ne cukros üdítők formájában, inkább fogyasszunk vizet, gyümölcslevet és édesítés nélküli teákat.
  • A tengeri halak rendkívül egészségesek és jó hatással vannak a ketyegőnkre. Egy szívbarát táplálkozás alap menüjében heti rendszerességgel szerepelnek.
  • Csak óvatosan a koleszterinbevitellel! Az általunk fogyasztott mennyiség ne haladja meg a 300 mg-ot. Ilyenkor jó odafigyelni a tojásfogyasztásra és elkerülni az állati eredetű zsírokat.
  • Az egyszeresen és többszörösen telítettlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Ilyen jótékony zsírsavakat inkább a növényi, mintsem az állati eredetű zsiradékokban találunk, ezért célszerű növényi olajokat és margarinokat fogyasztani.
  • Fogyasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut. Ezek az élelmiszerek értékes tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, a rostok pedig megkönnyítik az emésztést.
  • Állítsuk úgy össze az étrendünket, hogy rengeteg omega3 zsírsavat fogyasszunk. Ez általában halakban, különböző olajokban és magvakban található meg nagyobb mennyiségben.

A szívbarát táplálkozás lényege, hogy olyan ételeket, élelmiszereket tartalmaz, melyek pozitív hatást gyakorolnak a szívre és a keringési rendszerre egyaránt. Figyelj a szívedre és állítsd össze úgy a napi menüket, hogy hozzátegyenek egészségedhez. Szerencsére az ÉtelBrókeren változatos kínálattal, ínycsiklandó ízekkel és egészséges fogásokkal egyszerre találkozhatsz.

Bejelentkezés