Újra itt a szerelmesek napja!

Ismét elérkeztünk a februárhoz, lassan itt a Valentin-nap. Ilyenkor rendszerint kétféle magatartás figyelhető meg, sokan várják és ünneplik, míg mások inkább a gondolatától is elzárkóznak. Egy biztos, az ünnep valódi eredete szép, de tény, hogy napjainkban sokak számára inkább a külsőségekről szól, mintsem a szerelemről.

Szent Bálint napjára került ez az ünnep, hiszen ő a szerelmesek védőszentje. Elsőként az angolszász kultúrából indult, majd a ’90-es években világszerte, így Magyarországon is „divattá” vált.

Rengeteg apró meglepi, plüssállat, csoki, rózsa, egészen a méregdrága luxuscikkekig, minden előfordul az ajándékok között. De van valami, amivel biztosan nem lehet melléfogni, hiszen mindenki rajong érte, ez pedig egy finom és különleges vacsora.

A romantikus vacsora egyik lényeges pontja, hogy meghitt legyen, éppen ezért remek választás, ha otthon leped meg szerelmed a kedvenc ételével. De lássuk csak melyek a gyertyafényes vacsora legmenőbb fogásai, amelyek biztosan elnyerik majd imádottad tetszését.

Romantikus vacsora
romantikus vacsora fogása

 

Kedvelt fogások közé tartozik a kacsa, a lazac, és a tengeri herkentyűk, mindez egzotikus fűszerezéssel, és különleges kiegészítőkkel. Az ananász, a gránátalma, a bazsalikom, az avokádó és a gyömbér mind afrodiziákumok, ráadásul különleges ízviláguknak hála képesek feldobni egy egyszerűnek tűnő csirkemell steaket is.

De a főfogás mellet fontos szerepe van a Valentin - napi desszerteknek is. A legnépszerűbb a csokoládé és ennek minden felhasználási módja. Gondoljuk egy csupa csoki muffinra, egy szufléra vagy browniera, mindegyik remek választás és garantáltan megédesíti az estétek.

Ezek mellé remekül passzolnak az apró Valentin-napi falatok, gyakorlatilag bármi, amit szív alakúra meg lehet formázni, legyen az gyümölcs vagy zöldség. Kiválóak díszítésnek és feldobják a finomságokat.

Reméljük sikerült néhány ötletet adtunk, hogy mivel lepd meg szerelmed, aminek jobban örül, mint egy újabb bögrének vagy egy doboz bonbonnak, hiszen a közös pillanatok kötnek össze igazán.

És abban is segíteni szeretnénk, hogy ezek a fogások hibátlanok legyek, és ne kelljen órákon át vesződnöd a szerelmes sütemények, és a tökéletes hús elkészítésével. Inkább menj biztosra és maradj a Valentin-napi ételrendelés mellett.

Fedezd fel kínálatunkat, és állítsd össze a kedvenc szerelmes fogásaidat, hogy igazán különleges napban legyen részetek!

Bejelentkezés