Tészta vagy saláta? - melyik a kedvenc nyári vacsid?

Tészta saláta

Vacsorát választani sosem könnyű feladat. A helyzetet csak tovább nehezíti a nyári időszak, hiszen melegben sokkal kevesebb étel esik igazán jól. Éppen ezért gyakran megesik, hogy nap közben csak keveset eszünk, így este egy kiadósabb étkezésre lenne szükségünk. 

A kiadós ételek nem épp a legjobb döntések vacsorára, főleg, ha azt csak 8 után ejtjük meg. Egy tápláló, mégis könnyű vacsorára van szükségünk. Mindezek mellett előnyben részesítjük az egyszerű, gyorsan elkészülő fogásokat is.

Bizony nehéz dolog összehozni ezeket a tényezőket. Lássunk néhány vacsora ötletet, amely próbál eleget tenni minden kívánságnak. Az egészséges életmódot követők bátran ajánlják a csirkét esti étkezésre. Salátával, friss vagy párolt zöldségekkel fogyasztva diétás vacsorának minősül. Persze minden az elkészítésen múlik, kevés olajon, vajon grillezve valóban eleget teszünk az elvárásoknak, de kerüljük a szaftos, bő zsiradékban készített ételeket, még akkor is, ha annak csirke az alapja.

Szintén közkedvelt vacsora receptnek számítanak a tészta ételek. A csirkével készített szószok itt is nagy kedvencek. A zöldséges tészták is rendkívül népszerűek, mint a spenótos, gombás, cukkinis penne vagy spagetti, főleg, ha néhány különlegességgel van megbolondítva. Gyors és rendkívül finom az ízletes, tejszínes és friss parmezános kombó, mely gyakorlatilag bármilyen zöldséggel megállja a helyét, de rákfalatkákkal, tonhallal tovább fokozható az ízélmény. A zsírosabb, marhahúsból készült tésztákat, mint a bolognai vagy a lasagna, érdemes a nap korábbi részeire hagyni.

A zöldségek mindig kitűnő választásnak bizonyulnak. Ha úgy érzed a nap végére még nem fogyasztottad el a zöldségadagod, este bátran megteheted. Egy ízletes lecsó friss alapanyagokból az egyik legkönnyedebb vacsorának számít, de a zöldségpogácsa is a közkedvelt, gyors vacsora ötletek közé tartozik.

Sok esetben bizony a legegyszerűbb ételek elkészítéséhez is fáradtak vagyunk a nap végére, és nem vágyunk másra csak egy finom ételre. Ha Te is így érzel, a legjobb helyen jársz, ugyanis éttermeink kínálatai között ott rejlik a Te kedvenced is, ráadásul garantáltan így lesz a leggyorsabb a vacsorád.

Ha további tippekkel és ötletekkel szeretnél gazdagodni, böngéssz tovább weboldalunkon és találd meg a Te kedvenced!

Bejelentkezés